Polévky

Kuřecí vývar

  • Příprava: 3h 10min
  • Náročnost: Jednoduché

ngredience:

  • 3000 g vody
  • 3 g černého pepře
  • 500 g hovězích pásků
  • 150 g cibule
  • 200 g mrkve
  • 17 g soli
  • 130 g mraženého kořene petržele
  • 140 g póru
  • 70 g celeru
  • 100 g bílého zelí
  • 70 g celeru
  • 300 g kuřecích stehen
  • 50 g listová petrželka

Způsob přípravy:

  1. Připravte si 5l hrnec na vaření vývaru. Na víko nádoby položte misku a zvažte 150 gramů cibule. Cibuli překrojte na poloviny a osmahněte na plynovém hořáku nebo na suché pánvi do tmavohněda.
  2. Na víko nádoby položte misku, odvažte 200 g oloupané mrkve, 130 g oloupané petržele, 70 g oloupaného celeru, 140 g opláchnutého pórku, 100 g bílého zelí, nití) .
  3. Odváženou zeleninu vložte do předem připraveného hrnce, přidejte 1 lžičku pepře, 1 lžíci soli a předem osmaženou cibuli.
  4. Zvažte 500 g hovězích pásků a 300 g kuřecích stehen na víku nádoby v misce. Oba druhy masa vložte do hrnce se zeleninou. Zvažte 3 000 g vody v nádobě a nalijte do hrnce se zeleninou a masem.
  5. Vývar přiveďte k varu a vařte na mírném výkonu 3 hodiny. Po uvaření dochutěte.
  6. Vývar podávejte s nudlemi, posypanými petrželkou.