- Příprava: 45min
- Náročnost: Jednoduché
Ingredience:
- 1500 g vody
- 15 g hnědého cukru
- 40 g octa
- 20 g sušených hřibů
- 150 g hlívy ústřičné
- 500 g zeleninového vývaru
- 150 g cibule
- 4 g soli
- 50 g extra másla
- 120 g celých slepičích vajec
- 200 g pozdních brambor
- 30 g slunečnicového oleje
- 200 g smetany 33%
- 30 g Koprový olej – CVR
Způsob přípravy:
- Do nádoby přidejte 50g másla. Rozehřejte 10s při 140°C na rychlosti 3. Do nádoby přidejte 150g hlívy ústřičné a špetku soli. Restujte 2 min při 140°C na rychlosti 5 při zpětných otáčkách. Znovu restujte 1 min při 140°C na rychlosti 5. Obsah nádoby přeložte do misky.
- Do nádoby přidejte 150g cibule. Sekejte 30s na rychlosti 10. Přidejte 30g slunečnicového oleje. Vložte smetáček. Restujte 3 min při 100°C na rychlosti 2.
- Do nádoby přidejte 200g očištěných brambor, nakrájených na menší kousky a 80g namočených hub. Do nádoby nalijte 500g zeleninového vývaru. Přidejte špetku soli (1g) a 20g octa. Vařte 20 min při 100°C na rychlosti 1. Mixujte 3 min na rychlosti 16.
- Přidejte 200g smetany 33%, 1 špetku soli a 1 polévkovou lžíci třtinového cukru. Vařte 1 min při 100°C na rychlosti 5. Polévku přelijte do misek.
- Do nádoby nalijte 1500g vody, polévkovou 1 lžíci (20g) octa a 1 špetku soli. Vařte 2 min při 85°C na rychlosti 1. Mezitím si 2 vajíčka rozbijte do dvou odlišných misek tak, aby se neporušily žloutky.
- Vložte vajíčka po jednom do vroucí vody tak, že misku jemně ponoříte do vody. Vařte 4 min při 85 ° C na rychlosti 2. Vyjměte košík a opatrně z něj vyjměte vajíčka.
- Ztracená vajíčka a orestovanou hlívu použijte jako doplněk k polévce. Polévku dozdobte 30g koprového oleje připraveného podle receptu v Cookoveru a 2 nastrouhanými uvařenými vajíčky.