Polévky

Avokádová studená polévka

  • Příprava: 10min
  • Náročnost: Jednoduché

Ingredience:

  • 450 g vody
  • 10 g chilli papriček
  • 30 g koriandrových lístků
  • 40 g šalotky
  • 100 g smetany 30 %
  • 200 g kostek ledu
  • 400 g jogurtu
  • 400 g avokáda
  • 200 g zelených okurek
  • 9 g soli
  • 40 g citrónové šťávy
  • 40 g špenátu

Způsob přípravy:

  1. Otevřete nádobu. Přidejte 400 g oloupaného zralého avokáda, 200 gramů oloupaných a na menší kousky nakrájených zelených okurek, 40 gramů oloupané a na menší kousky nakrájené šalotky a 4 lžíce na jaře či špenátu kousky, 400 g přírodního jogurtu, 100 g 30% smetany, 450 g vody, 30 g koriandru (1 svazek), 1,5 lžičky soli a 200g kostek ledu.
  2. Uzavřete nádobu víkem s odměrkou.
  3. Mixujte 2 min při rychlosti 16.
  4. Podávej chlazené. Nejlépe chutná s uzenými rybami, jako je losos, ale dobře poslouží i jako samostatné jídlo v horkých dnech.