Hlavní jídla

Houbové rizoto

  • Příprava: 35min
  • Náročnost: Jednoduché

Ingredience:

  • 600 g vody
  • 50 g bujonové pasty – CVR
  • 1 g bobkových listů
  • 1 g mletého pepře
  • 80 g šalotky
  • 80 g extra panenského olivového oleje
  • 250 g hřibů
  • 80 g sýra grano podáno
  • 200 g rýže arborio
  • 20 g lanýžového oleje
  • 8 g česneku
  • 50 g extra másla
  • 100 g bílého suchého vína
  • 6 g listová petrželka

Způsob přípravy:

  1. Do suché nádoby vložte hrst petrželky nakrájené na 5 cm dlouhé části. Sekajte 5 sekund při 20 otáčkách. Přeložte do jiné misky.
  2. Do nádoby vložte 80 g sýra grana padano nakrájeného na menší kousky. Melte 30 sekund při 20 otáčkách za minutu. Přeložte do jiné nádoby. Nádobu opláchněte.
  3. Do nádoby přidejte 80 g oloupané a nakrájené šalotky a 2 oloupané stroužky česneku. Sekejte 10 sekund při rychlosti 10. Strany seškrábejte stěrkou. Přidejte 2 bobkové listy, 50 gramů bujonové pasty a 80 gramů olivového oleje. Smažte odkryté 2 minuty 30 sekund při 130 stupních na 3 otáčky na zpětný chod.
  4. Přidejte 200 gramů rýže. Smažte 1 minutu při 130 stupních rychlostí 2 na zpětný chod. Přidejte 100 gramů suchého bílého vína. Připojte tyč na míchání. Zredukujte bez zátky během 1 minuty při 130 stupních se 2 otáčkami.
  5. Přidejte 600 gramů vody a 250 gramů hub. Vařte bez zátky 15 minut při 110 stupních se 2 otáčkami. Přidejte nasekanou petrželku, rozdrobený sýr, 50 gramů studeného másla, ½ čajové lžičky pepře. Míchejte 2 minuty při 2 otáčkách.
  6. Ihned po přípravě podáváme v hlubokém talíři s lanýžovým olejem.