- Příprava: 3h 10min
- Náročnost: Jednoduché
ngredience:
- 3000 g vody
- 3 g černého pepře
- 500 g hovězích pásků
- 150 g cibule
- 200 g mrkve
- 17 g soli
- 130 g mraženého kořene petržele
- 140 g póru
- 70 g celeru
- 100 g bílého zelí
- 70 g celeru
- 300 g kuřecích stehen
- 50 g listová petrželka
Způsob přípravy:
- Připravte si 5l hrnec na vaření vývaru. Na víko nádoby položte misku a zvažte 150 gramů cibule. Cibuli překrojte na poloviny a osmahněte na plynovém hořáku nebo na suché pánvi do tmavohněda.
- Na víko nádoby položte misku, odvažte 200 g oloupané mrkve, 130 g oloupané petržele, 70 g oloupaného celeru, 140 g opláchnutého pórku, 100 g bílého zelí, nití) .
- Odváženou zeleninu vložte do předem připraveného hrnce, přidejte 1 lžičku pepře, 1 lžíci soli a předem osmaženou cibuli.
- Zvažte 500 g hovězích pásků a 300 g kuřecích stehen na víku nádoby v misce. Oba druhy masa vložte do hrnce se zeleninou. Zvažte 3 000 g vody v nádobě a nalijte do hrnce se zeleninou a masem.
- Vývar přiveďte k varu a vařte na mírném výkonu 3 hodiny. Po uvaření dochutěte.
- Vývar podávejte s nudlemi, posypanými petrželkou.