Světová kuchyně

Lepkavá rýže s mangem

  • Příprava: 40min
  • Náročnost: Jednoduché

Ingredience:

  • 100 g kokosového mléka
  • 0.3 g vanilkového extraktu
  • 5 g xylitolu
  • 50 g bílé rýže
  • 100 g kondenzovaného kokosového mléka
  • 140 g manga
  • 10 g sezmových semínek

Způsob přípravy:

  1. Do nádoby vložte metličku, přidejte 50 g rýže, 100 g kokosového nápoje, 100 g lehkého kokosového mléka v plechovce, 1 čajovou lžičku xylitolu a kapku vanilkového extraktu.
  2. Vařte 25 minut při 100 ℃ na rychlosti 1.
  3. Nechte v nádobě 5 minut, poté přeložte do misek.
  4. Na víko nádoby položte misku a zvažte v ní 140 g oloupaného a na plátky nakrájeného manga.
  5. Rýži podávejte s plátky manga. Celé posypte 1 polévkovou lžící sezamových semínek.