Snídaně

Omeleta s houbami

  • Příprava: 15min
  • Náročnost: Jednoduché

Ingredience:

  • 1 g černého pepře
  • 30 g smetany 30 %
  • 80 g cibule
  • 2 g soli
  • 75 g extra másla
  • 240 g celých slepičích vajec
  • 200 g čerstvých žampionů
  • 5 g listová petrželka

Způsob přípravy:

  1. Troubu předehřejte na 230°C s funkcí gril (pokud máte, použijte funkci „turbo gril“). Umístěte stojan na pečení do druhého patra shora.
  2. Připravte si pánev o průměru 20 – 25 cm s nepřilnavým dnem, vhodné pro pečení v troubě.
  3. Otevřete nádobu. Do nádoby přidejte 80 gramů cibule očištěné a nakrájené na menší kousky. Nádobu uzavřete víkem s odměrkou.
  4. Sekajte 10 sekund při rychlosti 10.
  5. Otevřete nádobu. Obsah stěn seškrábejte špachtlí na dno nádoby.
  6. Do nádoby přidejte 60 gramů měkkého másla. Nádobu uzavřete víkem bez odměrky.
  7. Smažte 4 minuty při teplotě 105°C na rychlosti 2.
  8. Otevřete nádobu. Do nádoby přidejte 200 gramů umytých a nakrájených hub na 2 cm kousky. Nádobu uzavřete víkem s odměrkou.
  9. Sekajte 7 sekund při rychlosti 8.
  10. Otevřete nádobu. Stěny seškrábejte špachtlí na dno nádoby. Nádobu uzavřete víkem bez odměrky.
  11. Smažte 5 minut při teplotě 105°C na rychlosti 2. Pokračujte ve smažení 1 minutu při teplotě 115°C na rychlosti 2.
  12. Otevřete nádobu. Do nádoby vložte metličku. Do nádoby přidejte 3 polévkové lžíce 30% smetany, 4 vejce, 1 špetka soli a 1 špetka pepře. Nádobu uzavřete víkem s odměrkou.
  13. V dalším kroku přimícháte vaječnou směs s houbami. Mezitím zahřejte pánev s 1 lžičkou měkkého másla. Sledujte teplotu pánve, aby se máslo nepřipálilo.
  14. Míchejte 12 sekund na rychlosti 6.
  15. Otevřete nádobu. Odstraňte metličku z nádoby. Pomocí špachtle nalijte vaječnou směs do dříve vyhřáté pánve s máslem.
  16. Vaječnou směs na pánvi jemně promíchávejte a vložte do předehřáté trouby.
  17. Pečte 5 minut, přičemž kontrolujte stupeň propečení.
  18. Omeletu opatrně vyjměte z horké trouby. Použijte rukavici. Podávejte posypané petrželkou.