- Příprava: 17min
- Náročnost: Středně náročné
Ingredience:
- 5 g vanilkového cukru – CVR
- 5 g moučkového cukru
- 1 g soli
- 15 g extra másla
- 180 g celých slepičích vajec
- 90 g pšeničné mouky, typ 550
- 130 g mléka 2%
Způsob přípravy:
- Troubu předehřejte na 230°C s funkcí konvekce. Umístěte mřížku na střední příčku trouby.
- Připravte si pánev o průměru 20 – 25 cm s nepřilnavým dnem, vhodné pro pečení v troubě.
- Otevřete nádobu. Do nádoby vložte metličku. Do nádoby přidejte 3 vejce, 130 gramů mléka, 90 gramů mouky, 1 lžička vanilkového cukru a 1 špetka soli. Nádobu uzavřete víkem s odměrkou.
- Míchejte 30 sekund při teplotě 40 stupňů a rychlosti 4. Vytáhněte metličku. Nádobu uzavřete víkem s odměrkou. Pokračujte v míchání 1 minutu při rychlosti 8.
- Pánev pořádně rozehřejte se lžičkou másla, dávejte pozor, aby se máslo nepřipálilo.
- Otevřete nádobu. Pomocí špachtle nalijte připravenou směs na rozehřátou pánev. Zahřívejte 30 sekund na mírném ohni.
- Pánev vložte do trouby, pečte asi 8 minut, dokud se placka krásně nezvedne a nebude zlatavá. Sledujte tento proces pohledem přes okno trouby.
- Opatrně vyjměte pánev. Použijte rukavici. Omeletu přeložte na talíř. Posypte moučkovým cukrem a podávejte s oblíbenými přísadami.