Snídaně

Palačinka Dutch baby

  • Příprava: 17min
  • Náročnost: Středně náročné

Ingredience:

  • 5 g vanilkového cukru – CVR
  • 5 g moučkového cukru
  • 1 g soli
  • 15 g extra másla
  • 180 g celých slepičích vajec
  • 90 g pšeničné mouky, typ 550
  • 130 g mléka 2%

Způsob přípravy:

  1. Troubu předehřejte na 230°C s funkcí konvekce. Umístěte mřížku na střední příčku trouby.
  2. Připravte si pánev o průměru 20 – 25 cm s nepřilnavým dnem, vhodné pro pečení v troubě.
  3. Otevřete nádobu. Do nádoby vložte metličku. Do nádoby přidejte 3 vejce, 130 gramů mléka, 90 gramů mouky, 1 lžička vanilkového cukru a 1 špetka soli. Nádobu uzavřete víkem s odměrkou.
  4. Míchejte 30 sekund při teplotě 40 stupňů a rychlosti 4. Vytáhněte metličku. Nádobu uzavřete víkem s odměrkou. Pokračujte v míchání 1 minutu při rychlosti 8.
  5. Pánev pořádně rozehřejte se lžičkou másla, dávejte pozor, aby se máslo nepřipálilo.
  6. Otevřete nádobu. Pomocí špachtle nalijte připravenou směs na rozehřátou pánev. Zahřívejte 30 sekund na mírném ohni.
  7. Pánev vložte do trouby, pečte asi 8 minut, dokud se placka krásně nezvedne a nebude zlatavá. Sledujte tento proces pohledem přes okno trouby.
  8. Opatrně vyjměte pánev. Použijte rukavici. Omeletu přeložte na talíř. Posypte moučkovým cukrem a podávejte s oblíbenými přísadami.