Přílohy a pečivo

Rychlé housky bez kynutí

  • Příprava: 40min
  • Náročnost: Jednoduché

Ingredience:

  • 500 g pšeničné mouky
  • 250 g vody
  • 5 g cukru
  • 6 g soli
  • 60 g celých slepičích vajec
  • 20 g loupaných dýňových semínek
  • 35 g pekařského droždí
  • 30 g řepkového oleje
  • 20 g sušených slunečnicových semínek

Způsob přípravy:

  1. Přidejte 500 g mouky, 1 čajová lžička soli, 1 lžičku cukru, 250 g mírně teplé vody, 3 lžíce oleje a 35 g čerstvého droždí. Hněťte 5 min při rychlosti 6 zpětného chodu.
  2. Těsto dejte na prkno, vytvarujte váleček, rozdělte ho na 8-10 stejných částí. Z každé porce udělejte kouli, kterou rozválíte na plech vystlaný pečícím papírem tak, aby byly mezery od sebe. Pomocí špachtle udělejte charakteristické prohlubně. Vytvořené válečky potřete 1 vejcem a posypte semínky: 2 polévkové lžíce slunečnicových semínek a 2 polévkové lžíce dýně.
  3. Vložte do studené trouby, troubu nastavte na 200 stupňů s funkcí vrchní a spodní ohřev, pečte 30 minut (čas se počítá od zapnutí trouby).
  4. Vůně čerstvě upečených housek vám zpříjemní každé ráno.