Recepty
Rychlé housky bez kynutí
- Příprava: 40min
- Náročnost: Jednoduché
Ingredience:
- 500 g pšeničné mouky
- 250 g vody
- 5 g cukru
- 6 g soli
- 60 g celých slepičích vajec
- 20 g loupaných dýňových semínek
- 35 g pekařského droždí
- 30 g řepkového oleje
- 20 g sušených slunečnicových semínek
Způsob přípravy:
- Přidejte 500 g mouky, 1 čajová lžička soli, 1 lžičku cukru, 250 g mírně teplé vody, 3 lžíce oleje a 35 g čerstvého droždí. Hněťte 5 min při rychlosti 6 zpětného chodu.
- Těsto dejte na prkno, vytvarujte váleček, rozdělte ho na 8-10 stejných částí. Z každé porce udělejte kouli, kterou rozválíte na plech vystlaný pečícím papírem tak, aby byly mezery od sebe. Pomocí špachtle udělejte charakteristické prohlubně. Vytvořené válečky potřete 1 vejcem a posypte semínky: 2 polévkové lžíce slunečnicových semínek a 2 polévkové lžíce dýně.
- Vložte do studené trouby, troubu nastavte na 200 stupňů s funkcí vrchní a spodní ohřev, pečte 30 minut (čas se počítá od zapnutí trouby).
- Vůně čerstvě upečených housek vám zpříjemní každé ráno.