Recepty
Omeleta s houbami

- Příprava: 15min
- Náročnost: Jednoduché
Ingredience:
- 1 g černého pepře
- 30 g smetany 30 %
- 80 g cibule
- 2 g soli
- 75 g extra másla
- 240 g celých slepičích vajec
- 200 g čerstvých žampionů
- 5 g listová petrželka
Způsob přípravy:
- Troubu předehřejte na 230°C s funkcí gril (pokud máte, použijte funkci „turbo gril“). Umístěte stojan na pečení do druhého patra shora.
- Připravte si pánev o průměru 20 – 25 cm s nepřilnavým dnem, vhodné pro pečení v troubě.
- Otevřete nádobu. Do nádoby přidejte 80 gramů cibule očištěné a nakrájené na menší kousky. Nádobu uzavřete víkem s odměrkou.
- Sekajte 10 sekund při rychlosti 10.
- Otevřete nádobu. Obsah stěn seškrábejte špachtlí na dno nádoby.
- Do nádoby přidejte 60 gramů měkkého másla. Nádobu uzavřete víkem bez odměrky.
- Smažte 4 minuty při teplotě 105°C na rychlosti 2.
- Otevřete nádobu. Do nádoby přidejte 200 gramů umytých a nakrájených hub na 2 cm kousky. Nádobu uzavřete víkem s odměrkou.
- Sekajte 7 sekund při rychlosti 8.
- Otevřete nádobu. Stěny seškrábejte špachtlí na dno nádoby. Nádobu uzavřete víkem bez odměrky.
- Smažte 5 minut při teplotě 105°C na rychlosti 2. Pokračujte ve smažení 1 minutu při teplotě 115°C na rychlosti 2.
- Otevřete nádobu. Do nádoby vložte metličku. Do nádoby přidejte 3 polévkové lžíce 30% smetany, 4 vejce, 1 špetka soli a 1 špetka pepře. Nádobu uzavřete víkem s odměrkou.
- V dalším kroku přimícháte vaječnou směs s houbami. Mezitím zahřejte pánev s 1 lžičkou měkkého másla. Sledujte teplotu pánve, aby se máslo nepřipálilo.
- Míchejte 12 sekund na rychlosti 6.
- Otevřete nádobu. Odstraňte metličku z nádoby. Pomocí špachtle nalijte vaječnou směs do dříve vyhřáté pánve s máslem.
- Vaječnou směs na pánvi jemně promíchávejte a vložte do předehřáté trouby.
- Pečte 5 minut, přičemž kontrolujte stupeň propečení.
- Omeletu opatrně vyjměte z horké trouby. Použijte rukavici. Podávejte posypané petrželkou.