Dezerty

Prosový pudink s pečenými švestkami

  • Příprava: 20min
  • Náročnost: Jednoduché

Ingredience:

  • 1 g mleté ​​skořice
  • 15 g pekanových ořechů
  • 50 g prosa
  • 250 g 2.0 % mléka
  • 80 g švestek
  • 25 g medu

Způsob přípravy:

  1. Do nádoby přidejte 50 g proso krup. Nádobu uzavřete víkem s odměrkou. Malte 45 sekund na rychlosti 19. Špachtlí setřete obsah na dno nádoby.
  2. Do nádoby vložte metličku. Do nádoby přidejte 250 g mléka. Nádobu uzavřete víkem s odměrkou.
  3. Vařte 8 minut při teplotě 95 ℃ na rychlosti 3.
  4. Obsah nádoby přelijte do misky.
  5. Švestky opečte na suché pánvi, dokud nezměknou. Přidejte je do pudinku.
  6. Hotový pudink posypte ořechy a 2 špetkami skořice.