Drinky a koktejly

Vaječný likér

  • Příprava: 2h
  • Náročnost: Jednoduché

Ingredience:

  • 300 g vody
  • 30 g vanilkového cukru
  • 400 g cukru
  • 200 g vysoce koncentrovaného alkoholu
  • 240 g žloutků ze slepičích vajec
  • 500 g kondenzovaného, ​​neslazeného mléka

Způsob přípravy:

  1. Do nádoby přidejte 400 gramů cukru a 30 gramů vanilkového cukru. Míchejte 20 sekund při rychlosti 20.
  2. Vložte smetáček. Přidejte 12 žloutků. Šlehejte 8 minut při teplotě 70 stupňů a rychlosti 6.
  3. Přidejte 200 gramů 95 % alkoholu, 300 gramů převařené a ochlazené vody a 500 gramů neslazeného kondenzovaného mléka. Zahřívejte 6 minut při teplotě 70 stupňů a rychlosti 3.
  4. Hotový vaječný likér nalijte do sterilizovaných skleněných lahví. Nechte úplně vychladnout, odložte do chladničky.