- Příprava: 25min
- Náročnost: Jednoduché
Ingredience:
- 400 g kokosového mléka
- 30 g hnědého cukru
- 80 g šalotky
- 30 g čerstvého zázvoru
- 30 g rybí omáčky
- 20 g limetkové šťávy
- 400 g zeleninového vývaru
- 500 g dýně
Způsob přípravy:
- Očistěte dýni hokkaido od slupky a vnitřní dužiny. Nakrájejte ji na menší, přibližně 3cm kousky. V misce umístěné na víku nádoby zvažte 500g připravené dýně a odložte stranou.
- Do nádoby vložte 80g očištěné, na 3cm kousky nakrájené šalotky a 30g očištěného, na menší kousky nakrájeného zázvoru. Sekajte 10s na rychlosti 10. Přidejte 50g olivového oleje a restujte 2min při 110°C na rychlosti 3. Přidejte 20g červené curry pasty a restujte 1min při 110°C na rychlosti 3.
- Přidejte 500g dýně a restujte 2min při 110°C na rychlosti 3. Přilijte 400g zeleninového vývaru nebo bujónu. Vařte 15min při 110°C na rychlosti 4. Směs mixujte na krém 1min na rychlosti 20. Přidejte 400g kokosového mléka a dochuťte 2pl lžícemi hnědého cukru, 2pl rybí omáčky, a 1pl limetkové šťávy. Vařte 5min při teplotě 100°C na rychlosti 4.
- Polévka je hotová. Jako ozdobu můžete použít osmažené a podrcené kešu oříšky, najemno nasekané chilli, dýňový olej, granátové jablko nebo lupínky kokosu.