Dezerty

Dort s čokoládově-oříškovými pralinkami

  • Příprava: 50min
  • Náročnost: Jednoduché

Ingredience:

  • 300 g čokoládovo-oříškového krému
  • 100 g cukru
  • 200 g extra másla
  • 60 g celých slepičích vajec
  • 300 g pšeničné mouky 450

Způsob přípravy:

  1. Do Nádoby přidejte 300 gramů mouky, 200 gramů studeného másla nakrájeného na menší kousky, 100 gramů cukru. Míchejte 30 sekund při rychlosti 12.
  2. Přidejte 1 vejce. Míchejte ještě 10 vteřin při rychlosti 12.
  3. Hmotu přeložte do misky. Odložte stranou. Na víko položíme formu o průměru 24 cm vystlanou pečícím papírem.
  4. Do formy navažte 300 gramů těsta. Základ rovnoměrně utlačte na dno pečící formy. Položte pečící formu s těstem na dně zpět na víko nádoby.
  5. Ve středu spodní části zvažte 300 gramů krému. Krém rovnoměrně rozetřete na spodek, přičemž necháte 1 cm okraj od okraje pečící formy. Zbylé těsto rukama utřete na tvrdou kouli. Nastrouhejte na hrubém struhadle do formy. Nastrouhané těsto rovnoměrně rozmístíme na krém, čímž vytvoříme vrchní vrstvu koláče.
  6. Těsto přendáme na 10 minut do mrazničky a předehřejeme troubu na 190 stupňů s funkcí ventilátoru.
  7. Vyjměte koláč z mrazničky a pečte 30 minut.