Recepty
Dort s čokoládově-oříškovými pralinkami

- Příprava: 50min
- Náročnost: Jednoduché
Ingredience:
- 300 g čokoládovo-oříškového krému
- 100 g cukru
- 200 g extra másla
- 60 g celých slepičích vajec
- 300 g pšeničné mouky 450
Způsob přípravy:
- Do Nádoby přidejte 300 gramů mouky, 200 gramů studeného másla nakrájeného na menší kousky, 100 gramů cukru. Míchejte 30 sekund při rychlosti 12.
- Přidejte 1 vejce. Míchejte ještě 10 vteřin při rychlosti 12.
- Hmotu přeložte do misky. Odložte stranou. Na víko položíme formu o průměru 24 cm vystlanou pečícím papírem.
- Do formy navažte 300 gramů těsta. Základ rovnoměrně utlačte na dno pečící formy. Položte pečící formu s těstem na dně zpět na víko nádoby.
- Ve středu spodní části zvažte 300 gramů krému. Krém rovnoměrně rozetřete na spodek, přičemž necháte 1 cm okraj od okraje pečící formy. Zbylé těsto rukama utřete na tvrdou kouli. Nastrouhejte na hrubém struhadle do formy. Nastrouhané těsto rovnoměrně rozmístíme na krém, čímž vytvoříme vrchní vrstvu koláče.
- Těsto přendáme na 10 minut do mrazničky a předehřejeme troubu na 190 stupňů s funkcí ventilátoru.
- Vyjměte koláč z mrazničky a pečte 30 minut.