Krůtí tagin

Tagin je tradiční hliněný hrnec pro vaření na otevřeném ohni. Stejný název je i pro tradiční marocký pokrm, který se v tomto hrnci připravuje po staletí. Nejedná se o klasický recept, ale spíše o způsob vaření pokrmu v jednom hrnci. K přípravě můžete použít různé druhy masa, ryb, mořských plodů, zeleniny nebo ovoce a dokonce i ořechy.

Příprava: 1h 35 min

Snadné

Krůtí tagin

Příprava: 1h 35 min

Snadné

Ingrediencie:

  • 80 g limetka
  • 25 g čerstvého koriandru
  • 100 g šalotky
  • 80 g extra panenský olivový olej
  • 3 g mleté skořice
  • 7 g kmínu
  • 3 g semena koriandru
  • 3 g pálivé papriky v prášku
  • 1000 g kůtího stehna
  • 3 g uzené papriky
  • 25 g rozinek
  • 70 g sušených meruněk
  • 300 g baklažánů
  • 50 g blanšírovaných mandlí
  • 16 g česneku
  • 100 g mrkve
  • 6 g soli
  • 120 g bílého, suchého vína
  • 250 g rajčat
  • 100 g celeru
  • 50 g kořen petržele
  • 80 g zelených oliv, marinovaných, konzervovaných

Způsob přípravy:

  1. Smíchejte 1000 g masa nakrájeného na 3-4 cm kousky s ⅔ lžičkou skořice, ⅔ lžičkou feferonky, ⅔ lžičkou uzené papriky, 1 lžičkou kmínu, 1 lžičkou mletého koriandru, 1 vrchovatou lžičkou soli a 8 lžic olivového oleje. Vše promíchejte. Nechte 30 minut, nejlépe 24 hodin, marinovat.

Stáhněte si aplikaci Philipiak Home, kde najdete všechny recepty na Cookover.

Jak to udělat?

  • Naskenujte QR kód
  • Stáhněte si aplikaci do svého telefonu
  • Zaregistrujte se do aplikace Philipiak Home a vychutnejte si kompletní recepty na Cookover