Těstoviny se šunkou ve smetanové omáčce
Chutný a sytý pokrm, který uspokojí milovníky kombinace těstovin a masa.
Příprava: 30 min
Snadné
Příprava: 30 min
Snadné
Ingrediencie:
- 30 g domácího Cookover bujonu
- 1 g čerstvě mletého pepře
- 200 g smetany 30%
- 200 g uzené šunky
- 600 g těstovin špaget
- 200 g cibule
- 10 g česneku
- 15 g pšeničné mouky typ 550
- 300 g mléko 2% tuku
- 60 g řepkového oleje
Způsob přípravy:
- Do nádoby dejte 200 g cibule a 2 oloupané stroužky česneku. Melte 10 sekund při rychlosti 10. Přidejte 60 g oleje a 30 g bujónové pasty nebo 1/2 lžičky soli. Smažte bez odměrky 8 minut při rychlosti 4 a teplotě 110 stupňů.
- Dejte 200 g šunky nakrájené na drobné kostičky. Smažte bez odměrky 3 minuty při rychlosti 3 a teplotě 110 stupňů.
- Do nádoby dejte 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře a 1 lžíci mouky (15 g). Smažte 1 minutu při rychlosti 3 a teplotě 105 stupňů.
- Vložte metličku. Dejte 300 g mléka a 200 g smetany 30%. Vařte bez odměrky 5 minut při rychlosti 4 a teplotě 105 stupňů. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
- Hotovou omáčku smíchejte s těstovinami.