Těstoviny se šunkou ve smetanové omáčce

Chutný a sytý pokrm, který uspokojí milovníky kombinace těstovin a masa.

Příprava: 30 min

Snadné

Těstoviny se šunkou ve smetanové omáčce

Příprava: 30 min

Snadné

Ingrediencie:

  • 30 g domácího Cookover bujonu
  • 1 g čerstvě mletého pepře
  • 200 g smetany 30%
  • 200 g uzené šunky
  • 600 g těstovin špaget
  • 200 g cibule
  • 10 g česneku
  • 15 g pšeničné mouky typ 550
  • 300 g mléko 2% tuku
  • 60 g řepkového oleje

Způsob přípravy:

  1. Do nádoby dejte 200 g cibule a 2 oloupané stroužky česneku. Melte 10 sekund při rychlosti 10. Přidejte 60 g oleje a 30 g bujónové pasty nebo 1/2 lžičky soli. Smažte bez odměrky 8 minut při rychlosti 4 a teplotě 110 stupňů.
  2. Dejte 200 g šunky nakrájené na drobné kostičky. Smažte bez odměrky 3 minuty při rychlosti 3 a teplotě 110 stupňů.
  3. Do nádoby dejte 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře a 1 lžíci mouky (15 g). Smažte 1 minutu při rychlosti 3 a teplotě 105 stupňů.
  4. Vložte metličku. Dejte 300 g mléka a 200 g smetany 30%. Vařte bez odměrky 5 minut při rychlosti 4 a teplotě 105 stupňů. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
  5. Hotovou omáčku smíchejte s těstovinami.