Těstoviny alla Norma

Pasta alla Norma je pojmenována podle italského spisovatele Nina Martoglia. Když ochutnal toto jídlo zvolal "toto je norma" a pochválil vynikající chuť omáčky, která by se podle něho měla stát standardem.

Příprava: 35 min

Snadné

Těstoviny alla Norma

Příprava: 35 min

Snadné

Ingrediencie:

  • 500 g vody
  • 1 g černého pepře
  • 10 g papričky chilli
  • 1 g oregano
  • 25 g čerstvé bazalky
  • 250 g těstovin
  • 120 g cibule
  • 5 g cukru
  • 12 g česneku
  • 6 g soli
  • 250 g baklažánů
  • 60 g parmezánu
  • 80 g olivového oleje
  • 600 g rajčat v plechu (krájených)

Způsob přípravy:

  1. Do nádoby přidejte 3 oloupané stroužky česneku, 1/2 čili papričky a 120 g oloupané a nakrájené na menší kousky cibule. Sekejte 10 sekund při rychlosti 10.
  2. Přidejte 80 g olivového oleje a smažte 7 minut při teplotě 130 stupňů a rychlosti 4.
  3. Do nádoby přidejte 250 g baklažánu, nakrájeného na 1 cm kostky. Smažte 2 minuty při teplotě 140 stupňů a rychlosti 1 na zpětný chod.
  4. Do nádoby přidejte 600 g konzervovaných rajčat, 500 g vody, 1 lžičku cukru, 250 g těstovin a 1 lžičku oregana. Vařte 12 minut při teplotě 110 stupňů a rychlosti 1 na zpětný chod. Po uvaření nechte těstoviny v nádobě ještě 4 minuty.
  5. Ozdobte celými lístky bazalky a nastrouhaným parmezánem.