Těstoviny alla Norma
Pasta alla Norma je pojmenována podle italského spisovatele Nina Martoglia. Když ochutnal toto jídlo zvolal "toto je norma" a pochválil vynikající chuť omáčky, která by se podle něho měla stát standardem.
Příprava: 35 min
Snadné
![Těstoviny alla Norma](https://euimagesd2h2yqnfpu4gl5.cdn5th.com/smart/user_res/bay1681287851053AAka/content/1688046338ed6e6ae3cb2.jpg)
Příprava: 35 min
Snadné
Ingrediencie:
- 500 g vody
- 1 g černého pepře
- 10 g papričky chilli
- 1 g oregano
- 25 g čerstvé bazalky
- 250 g těstovin
- 120 g cibule
- 5 g cukru
- 12 g česneku
- 6 g soli
- 250 g baklažánů
- 60 g parmezánu
- 80 g olivového oleje
- 600 g rajčat v plechu (krájených)
Způsob přípravy:
- Do nádoby přidejte 3 oloupané stroužky česneku, 1/2 čili papričky a 120 g oloupané a nakrájené na menší kousky cibule. Sekejte 10 sekund při rychlosti 10.
- Přidejte 80 g olivového oleje a smažte 7 minut při teplotě 130 stupňů a rychlosti 4.
- Do nádoby přidejte 250 g baklažánu, nakrájeného na 1 cm kostky. Smažte 2 minuty při teplotě 140 stupňů a rychlosti 1 na zpětný chod.
- Do nádoby přidejte 600 g konzervovaných rajčat, 500 g vody, 1 lžičku cukru, 250 g těstovin a 1 lžičku oregana. Vařte 12 minut při teplotě 110 stupňů a rychlosti 1 na zpětný chod. Po uvaření nechte těstoviny v nádobě ještě 4 minuty.
- Ozdobte celými lístky bazalky a nastrouhaným parmezánem.