Kynuté lívance
Lahodné a nadýchané lívance, které nám jistě připomenou sladké chutě dětství a vyvolají vzpomínky na odpolední čaj u babičky.
Příprava: 30 min
Snadné
Příprava: 30 min
Snadné
Ingrediencie:
- 480 g pšeničné mouky
- 10 g moučkového cukru
- 10 g vanilkového extraktu
- 50 g přepuštěného másla
- 10 g cukru
- 1 g soli
- 60 g celých slepičích vajec
- 40 g lisovaného pekařského droždí
- 350 g mléko 2% tuku
Způsob přípravy:
- Do nádoby dejte 150 g mléka. Zahřívejte 1 minutu na teplotu 45°C a rychlosti 2. Do nádoby přidejte 40 g čerstvého rozdrobeného droždí, 2 lžíce mouky a 1 lžičku cukru. Míchejte 15 sekund při rychlosti 5.