Paprikový hummus
Tato verze klasického hummusu je obohacena o pečené papriky. Kombinuje tóny cizrny s hlubokou, lehce nasládlou chutí pečených aromatických paprik. Přídavek česneku, olivového oleje a kmínu v pozadí dodává hummusu výrazné aroma, které probouzí smysly.
Příprava: 40 min
Snadné
Příprava: 40 min
Snadné
Ingrediencie:
- 400 g konzervované cizrny
- 8 g kmínu
- 60 g pasty Tahini
- 5 g česneku
- 6 g soli
- 40 g citrónové štávy
- 500 g červené papriky
- 60 g olivového oleje
Způsob přípravy:
- Předehřejte troubu na 210°C s funkcí horkovzduch. Na víko nádoby položte misku a odvažte v ní 500 g červených paprik zbavených semínek a nakrájených na čtvrtky.