Bliny

Jedná se o druh kynuté placky z pohankové nebo pohankovo-žitné mouky. V ruských, ukrajinských a běloruských tradicích byly blinky dříve pokrmem, který se jedl během svátku Maslenica; dnes se podávají na mnoho způsobů i jako každodenní jídlo.

Příprava: 1h 30 min

Snadné

Bliny

Příprava: 1h 30 min

Snadné

Ingrediencie:

  • 6 g cukru
  • 3 g soli
  • 180 g celých slepičích vajec
  • 80 g pšeničné mouky typ 500
  • 200 g mléka, 2% tuku
  • 20 g lisovaného pekařského droždí
  • 80 g pohankové mouky
  • 50 g přepuštěného másla

Způsob přípravy:

  1. Ze 3 vajec pokojové teploty oddělte bílky od žloutků a dejte je stranou.

Stáhněte si aplikaci Philipiak Home, kde najdete všechny recepty na Cookover.

Jak to udělat?

  • Naskenujte QR kód
  • Stáhněte si aplikaci do svého telefonu
  • Zaregistrujte se do aplikace Philipiak Home a vychutnejte si kompletní recepty na Cookover