Šťovíková polévka

Jedná se o tradiční polskou sezónní polévku, která je známá i v dalších východoevropských zemích. Čerstvý šťovík jí dodává výraznou, lehce nakyslou chuť a přidáním vařených vajec je polévka výživnější.

Příprava: 1h 10 min

Snadné

Šťovíková polévka

Příprava: 1h 10 min

Snadné

Ingrediencie:

  • 1300 g vody
  • 1 g černého pepře
  • 1 g nové koření
  • 20 g domácího Cookover bujonu
  • 1 g bobkových listů
  • 140 g cibule
  • 5 g cukru
  • 300 g šťovíku
  • 100 g mrkve
  • 18 g soli
  • 360 g celých slepičích vajec
  • 100 g smetany 18%
  • 100 g celeru
  • 70 g kořen petržele
  • 400 g středních brambor
  • 70 g přepuštěného másla

Způsob přípravy:

  1. Na víko nádoby položte misku a odvažte 300 g šťovíkových listů bez stonků, nakrájených na 0,5 cm kousky.

Stáhněte si aplikaci Philipiak Home, kde najdete všechny recepty na Cookover.

Jak to udělat?

  • Naskenujte QR kód
  • Stáhněte si aplikaci do svého telefonu
  • Zaregistrujte se do aplikace Philipiak Home a vychutnejte si kompletní recepty na Cookover