- Příprava: 2h
- Náročnost: Jednoduché
Ingredience:
- 300 g vody
- 30 g vanilkového cukru
- 400 g cukru
- 200 g vysoce koncentrovaného alkoholu
- 240 g žloutků ze slepičích vajec
- 500 g kondenzovaného, neslazeného mléka
Způsob přípravy:
- Do nádoby přidejte 400 gramů cukru a 30 gramů vanilkového cukru. Míchejte 20 sekund při rychlosti 20.
- Vložte smetáček. Přidejte 12 žloutků. Šlehejte 8 minut při teplotě 70 stupňů a rychlosti 6.
- Přidejte 200 gramů 95 % alkoholu, 300 gramů převařené a ochlazené vody a 500 gramů neslazeného kondenzovaného mléka. Zahřívejte 6 minut při teplotě 70 stupňů a rychlosti 3.
- Hotový vaječný likér nalijte do sterilizovaných skleněných lahví. Nechte úplně vychladnout, odložte do chladničky.