Recepty
Kuřecí rolky na italský způsob

- Příprava: 1h
- Náročnost: Středně náročné
Ingredience:
- 600 g vody
- 600 g kuřecích prsou
- 80 g sýra ricotta
- 120 g mozzarelly
- 160 g parmské šunky
- 15 g česneku
- 50 g parmazánu
- 100 g mraženého špenátu
- 50 g piniových oříšků
Způsob přípravy:
- Do nádoby přidejte 50 g parmazánu. Melte 10 sekund na rychlosti 10.
- Do nádoby přidejte 3 stroužky česneku. Opět melte 5 sekund na rychlosti 10.
- Špachtlí setřete obsah stěn na dno nádoby. Do nádoby přidejte 80 g sýra ricotta, 100 g rozmraženého a osušeného špenátu, 50 g piniových oříšků a předem namletý parmazán. Míchejte 10 sekund na rychlosti 10.
- Na desku položte velký kus fólie. Položte na ni kuřecí prsa. Přikryjte je dalším kusem fólie a každé prso dobře vyklepejte tloučkem na tenké plátky.
- Takto vyklepaná kuřecí prsa přeložte do mísy a odložte stranou. Rozložte další velký kus fólie. Položte na něj 2 plátky parmské šunky. Na každý plátek položte dříve vyklepané kuřecí prsa.
- Na takto připravené plátky rozetřete 1/4 směsi z nádoby. Na rozetřenou směs položte 1/4 mozzarelly. Celé srolujte do „bonbónu“ a svažte na obou stranách.
- Umyjte a osušte nádobu. Do nádoby nalijte 600 g vody. Obě patra parní nádoby položte na víko. Všechny role položte na parní nádobu a uzavřete víkem. Vařte 30 minut při 130°C na rychlosti 1.
- Po uvaření opatrně vyjměte role z parní nádoby a opatrně odstřihněte fólii. Dávejte pozor, abyste se nepopálili.
- Kuřecí závitky jsou nyní hotové.