Gruzínský chléb s masem ( Chaczapuri)
Gruzínská kuchyně je proslulá svým neobvyklým pečivem, k jehož přípravě není potřeba specializovaná pec. A tento typ chleba, s bohatou masovou náplní, se připraví v troubě a může se podávat i jako hlavní chod.
Příprava: 4h
Středně náročné
Příprava: 4h
Středně náročné
Ingrediencie:
- 610 g vody
- 40 g čerstvého koriandru
- 15 g droždí
- 1 g mleté skořice
- 6 g kmínu
- 2 g pálivé papriky v prášku
- 700 g mletého hovězího a vepřového masa
- 1 g bylinkového pepře
- 4 g medvědího česneku
- 4 g uzené papriky
- 12 g česneku
- 21 g soli
- 45 g másla
- 750 g pšeničné mouky typ 450
Způsob přípravy:
- Do nádoby dejte vodu, droždí, máslo a mouku. Hněťte těsto 4 minuty na rychlost 10 na zpětný chod.