Pomazánka z pečené papriky
Suchá středomořská pasta s chutí pečených paprik. Připravená na základě řecké fety, potřená olivovým olejem a česnekem.
Příprava: 50 min
Snadné
Příprava: 50 min
Snadné
Ingrediencie:
- 750 g červené papriky
- 2 g čerstvě mletého pepře
- 30 g extra panenský olivový olej
- 15 g čerstvé bazalky
- 300 g sýra feta
- 4 g česneku
Způsob přípravy:
- Papriky pečte 25 minut v troubě, vyhřáté na 225 stupňů, na funkci gril s cirkulací horkého vzduchu. Papriky vyndejte z trouby a zabalte je do potravinové fólie nebo do alobalu. Nechte vychladnout. Z paprik odstraňte slupku a semena. Dužinu nakrájejte na kostky 1x1 cm. Přendejte je do jiné nádoby bez šťávy.
- Do nádoby přidejte 1 oloupaný stroužek česneku. Sekejte 10 sekund při rychlosti 10. Strany nádoby setřete stěrkou. Přidejte 15 g bazalky, nakrájené na 3 cm kousky. Sekejte 5 sekund při rychlosti 20. Strany nádoby setřete stěrkou. Nasaďte metličku.
- Do nádoby přidejte 300 g rozdrobené fety, 30 g olivového oleje a 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře. Melte 1 minutu při rychlosti 6. Stěny nádoby setřete stěrkou. Přidejte opečené papriky. Melte 15 sekund při rychlosti 4.
- Nejlépe chutná vychlazená.