Pomazánka z pečené papriky

Suchá středomořská pasta s chutí pečených paprik. Připravená na základě řecké fety, potřená olivovým olejem a česnekem.

Příprava: 50 min

Snadné

Pomazánka z pečené papriky

Příprava: 50 min

Snadné

Ingrediencie:

  • 750 g červené papriky
  • 2 g čerstvě mletého pepře
  • 30 g extra panenský olivový olej
  • 15 g čerstvé bazalky
  • 300 g sýra feta
  • 4 g česneku

Způsob přípravy:

  1. Papriky pečte 25 minut v troubě, vyhřáté na 225 stupňů, na funkci gril s cirkulací horkého vzduchu. Papriky vyndejte z trouby a zabalte je do potravinové fólie nebo do alobalu. Nechte vychladnout. Z paprik odstraňte slupku a semena. Dužinu nakrájejte na kostky 1x1 cm. Přendejte je do jiné nádoby bez šťávy.
  2. Do nádoby přidejte 1 oloupaný stroužek česneku. Sekejte 10 sekund při rychlosti 10. Strany nádoby setřete stěrkou. Přidejte 15 g bazalky, nakrájené na 3 cm kousky. Sekejte 5 sekund při rychlosti 20. Strany nádoby setřete stěrkou. Nasaďte metličku.
  3. Do nádoby přidejte 300 g rozdrobené fety, 30 g olivového oleje a 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře. Melte 1 minutu při rychlosti 6. Stěny nádoby setřete stěrkou. Přidejte opečené papriky. Melte 15 sekund při rychlosti 4.
  4. Nejlépe chutná vychlazená.